اما شاید اجتناب از خوردن شیرینیهای ناسالم و غذاهای فرآوری شده برای برخی سخت باشد. تحقیقات زیادی در طول سالها منتشر شده که نشان میدهد چگونه شیرینیها و غذاهای فرآوری شده برای سلامت کلی وحشتناک هستند.
در ادامه پنج تهدید قابل توجه که نشان میدهد چرا غذاهای ناسالم برای شما مضر هستند مورد بررسی قرار گرفتهاند. قبل از اینکه معده خود را به زباله دانی تبدیل کنید، به نکات زیر توجه داشته باشید.
التهاب مضر
ظاهراً دلیل خوبی وجود دارد که غذای ناسالم این نام را دارد. غذاهای ناسالم با از بین بردن باکتریهای خوب بدن، تعادل سالم روده را بر هم میزند. محققان هشدار میدهند که رژیمهای غذایی حاوی محصولات حیوانی، الکل و شکر بر سلامت روده انسان آسیب وارد میکنند.
در مطالعات جدید، دانشمندان دریافتند که غذاهای فرآوری شده با باکتریهای مضر ارتباط دارند. این غذاها شامل گوشتها، نوشابهها و سایر مواردی است که در دسته فست فود قرار میگیرند.
در غیاب فیبر، این باکتریها برای تغذیه به لایه مخاطی روده میروند و منجر به فرسایش یکپارچگی روده میشود. غذاهای فرآوری شده و حیوانی ارتباط ثابتی با گونههایی از باکتریها دارند که التهاب را افزایش میدهند. این غذاها همچنین خطر ابتلا به شرایط بالقوه کشنده از جمله چاقی، دیابت، بیماری قلبی، سرطان و بیماری آلزایمر را افزایش میدهد.
خطر مرگ زودرس
یک پژوهش ایتالیایی هشدار وحشتناک تری را برای دوستداران غذاهای ناسالم ارائه میدهد. محققان میگویند غذاهای فوق فرآوری شده احتمال مرگ زودهنگام را به ویژه در اثر بیماری قلبی به میزان زیادی افزایش میدهند.
بر اساس این مطالعه، افرادی که بیش از حد غذاهای فوق فرآوری شده مانند چیپس سیب زمینی و نوشیدنیهای شیرین مصرف میکنند، بیش از ۵۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی و مرگ زودرس هستند.
عادات غذایی و سلامت ۲۲ هزار نفر در یک دوره هشت ساله مورد بررسی قرار گرفت. خطر مرگ در افرادی که به طور منظم از غذاهای فوق فرآوری شده مصرف میکنند تا یک چهارم افزایش مییابد و حتی خطر بیماریهای قلبی نیز بیشتر میشود. خوردن این غذاها شانس مرگ در اثر بیماریهای قلبی عروقی را تا ۵۸ درصد افزایش میدهد.
خطر ابتلا به آرتروز
رژیمهای غذایی سرشار از چربیهای اشباع شده خطر ابتلا به آرتروز را در افراد افزایش میدهد. به گفته محققان، غضروفها به ویژه در زانوها و لگن، به دلیل رژیمهای پرچرب و پر کربوهیدرات، سریعتر از بین میروند.
سطوح بالای چربی اشباع شده که معمولا در افزودنیهای غذایی مانند کره، روغن نارگیل، روغن پالم و چربی حیوانی یافت میشود باعث میشود که غضروف مفاصل سریعتر از بین برود.
رسوبات اسیدهای چرب اشباع شده در غضروف متابولیسم را تغییر میدهد و غضروف را ضعیف کرده و آن را مستعد آسیب میکند. از این رو، این امر منجر به درد آرتروز ناشی از از بین رفتن اثر بالشتکی غضروف میشود.
احتمال تصادف بیشتر
یک تحقیق جدید نشان میدهد رانندگانی که رژیم غذایی آنها مملو از شکر، گوشتهای فرآوری شده و غذاهای ناسالم است، بیشتر در معرض تصادفات رانندگی هستند. خوردن همبرگر، سوسیس و بیسکویت یا نوشیدنیهای گازدار با رفتارهای پرخطر پشت فرمان نیز مرتبط است.
محققان ۸۱۷ راننده استونیایی که در رژیم غذایی خود غذاهای سرخ شده زیادی مصرف میکردند، را مورد بررسی قرار دادند و خاطرنشان کردند که میزان تخلفات رانندگی و تصادف بالاتری در بین این افراد شناسایی شده است.
افزایش کالری تنها مشکلی نیست که باید در هنگام غذا خوردن در جاده در نظر گرفت. محتوای قند و چربی بالا ممکن است برای مدت کوتاهی هوشیاری را افزایش دهد، اما میتواند باعث کاهش سطح تمرکز و خلق و خو شود. نتایج پژوهشها نشان میدهد که بین خوردن غذاهای ناسالم و تخلفات یا تصادفات رانندگی ارتباط روان شناختی وجود دارد. این موضوع با ژنی مرتبط است که سروتونین را متابولیزه میکند.
مانع رشد در کودکان میشود
در یک تحقیق جدید مشخص شد که تنقلات فرآوری شده و شیرین تهدیدی جدی برای استخوانهای بچههای در حال رشد است. این غذاها میتوانند رشد اسکلتی را متوقف کرده و استخوانهای ضعیف تری را در کودکان ایجاد کنند.
علاوه بر این، غذاهای فوق فرآوری شده تأثیر منفی قطعی بر رشد اسکلتی حتی در مقادیر کم دارند. حتی اگر چربی ها، کربوهیدرات ها، نیتراتها و سایر مواد مضر شناخته شده را کاهش دهند، این غذاها همچنان دارای ویژگیهای مضر خود هستند.
گفتنی است که حدود ۷۰ درصد از کالری دریافتی کودکان از مواد غذایی فوق العاده فرآوری شده تشکیل شده است. این محصولات قبل از اینکه برای بچهها بسته بندی شوند، چندین مرحله پردازش را پشت سر میگذارند. مطالعات قبلی حاکی از آن است که حدود نیمی از جوانان هر روز نوعی غذای ناسالم میخورند.
منبع: سیناپرس